Jednoduchý recept

Žampiónová polévka s pórkem

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Žampiónová polévka s pórkem 5 1
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 59203

Ingredience

1 kostka Bujón natur zeleninový
3 polévková lžíce Hladká mouka pšeničná
1 špetka Kmín mletý
80 g Mrkev kořen
6 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 kávová lžička Petržel - nať
150 g Pórek
0,5 kávová lžička Sůl
1200 ml Voda pitná
250 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 128 kcal
Kilojoule 537kJ
3% Sacharidy 12 g
11% Tuky 8 g
5% Sodík 96 mg
5% Bílkoviny 3 g

Žampiónová polévka s pórkem postup přípravy receptu:

1

Z hladké mouky a oleje připravíme světlou jíšku, ve které orestujeme oloupanou mrkev nakrájenou na malé kostičky.

2

Zalijeme studenou vodou a dobře rozmícháme.

3

Do vařícího základu přidáme očištěné žampióny nakrájené na plátky, sůl, kmín a kostku bujónu.

4

Vaříme 10 minut, potom přidáme očištěný, na kolečka nakrájený pórek a vaříme dalších 10 minut.

5

Nakonec do polévky přidáme sušenou nebo čerstvou petrželku a odstavíme.

Komentáře a hodnocení

 
světluška
Žampiónová polévka s pórkem
Polévka byla výborná. Místo petrželky jsem dala pažitku. Krásně barevná. Díky za tip. Určitě ještě udělám smile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept