Jednoduchý recept

Vanilková zrmzlina s kardamomem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 59239

Ingredience

125 g Cukr krupice
6 ks Kardamom
300 ml Mléko plnotučné
150 ml Smetana ke šlehání
4 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vanilkový lusk

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 558 kcal
Kilojoule 2 336kJ
22% Sacharidy 78 g
34% Tuky 26 g
1% Sodík 26 mg
26% Bílkoviny 15 g

Vanilková zrmzlina s kardamomem postup přípravy receptu:

1

V hrnci svaříme převaříme mléko s vanilkovým luskem, odstavíme z ohně a necháme stát 10 minut. Potom celý lusk vyjmeme.

2

Smetanu s drceným zeleným kardamomem zahřejeme, odstavíme a chvíli necháme propojit chutě.

3

V horké vodní lázni třeme žloutky s cukrem do zhoustnutí. Přilijeme připravené teplé mléko a mícháme, aby se směs spojila. Nadrcené lusky kardamomu vyjmeme a přidáme připravenou smetanu. Za stálého míchání vaříme 10 minut.

4

Nakonec směs zpracujeme ve zmrzlinovém strojku nebo ji v mělké nádobě chladíme 1-2 hodiny, potom našleháme a zmrazíme.

Poznámka

Použijeme zelené kardamomové lusky, které lehce nadrtíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept