Jednoduchý recept

Malabarský rýžový pilaf

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 59244

Ingredience

1 ks Cibule
8 ks Hřebíček
8 ks Kardamom
1 kávová lžička Kmín římský
2 polévková lžíce Olej rostlinný
12 ks Pepř černý celý
500 g Rýže dlouhozrnná
1 ks Skořice celá
2 kávová lžička Sůl
900 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 493 kcal
Kilojoule 2 063kJ
29% Sacharidy 106 g
8% Tuky 6 g
1% Sodík 16 mg
21% Bílkoviny 12 g

Malabarský rýžový pilaf postup přípravy receptu:

1

Rýži několikrát propláchneme vodou a necháme ve vodě máčet 30 minut.

2

V kastrolu rozehřejeme olej a dozlatova na něm osmahneme oloupanou, nasekanou cibuli. Přidáme lehce roztlučený zelený kardamom, rozlomenou celou skořici, celý hřebíček, římský kmín a kuličky pepře. Vše krátce osmahneme (asi 1/2 minuty).

3

Rýži slijeme, vodu uschováme a rýži vsypeme do kastrolu. Smažíme ji asi 3 minuty, přilijeme vodu a osolíme. Za stálého míchání uvedeme do varu. Pod pokličkou zvolna dusíme asi 20 minut, až se voda vstřebá. Kastrol odstavíme a rýži necháme pod pokličkou asi 10 minut dojít.

4

Před podáváním pilaf vyklopíme na nahřátou mísu pomocí dřevěné vidličky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept