Ovocná pannacotta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ovocná pannacotta
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Klasod |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 59252 |
Kategorie: | Pudinky |
Ingredience
80 g | Cukr krystal |
1 šálek | Ostružiny |
0,5 l | Smetana |
3 plátek | Želatina bílá plátky |
2 polévková lžíce | Sirup lesní směs |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 101,3mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 133,8mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ostružiny, Želatina bílá plátky, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr krystal, Smetana, Sirup lesní směs nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Ovocná pannacotta postup přípravy receptu:
1 | Plátkovou želatinu namočíme do studené vody na 10 – 15 minut. |
2 | Smetanu s cukrem zahřejeme na 80°C –nesmí se vařit. Přidáme okapanou želatinu a promícháme. |
3 | Směs nalijeme do mističek a necháme vychladnout. |
4 | Ozdobíme ostružinami, které zakápneme sirupem z lesního ovoce. |
Poznámka
Můžeme použít i jiné lesní ovoce.
super moc chutnalo