Jednoduchý recept

Hovězí polévka s mletým masem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 59272

Ingredience

1 kostka Bujón hovězí
300 g Hovězí výřez
1 ks Nové koření celé
4 ks Pepř černý celý
2 polévková lžíce Petržel - nať
0,5 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná
250 g Zeleninová směs jarní - mražená

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 154 kcal
Kilojoule 645kJ
2% Sacharidy 7 g
9% Tuky 7 g
39% Sodík 772 mg
32% Bílkoviny 18 g

Hovězí polévka s mletým masem postup přípravy receptu:

1

Omyté hovězí maso zalijeme studenou vodou, přidáme sůl, pepř a nové koření. Vaříme v tlakovém hrnci asi 1 hodinu.

2

Vývar slijeme do jiného hrnce, přidáme mraženou zeleninu a chvíli povaříme.

3

Než se zelenina uvaří, tak uvařené maso pomeleme na masovém mlýnku.

4

Dochutíme bujónem a po jeho rozpuštění polévku odstavíme. Jednotlivé porce polévky na talíři doplníme mletým masem a nakrájenou zelenou petrželkou.

Poznámka

Na přípravu polévky používám tučnější hovězí žebro bez kosti, lze použít i různé tučnější kousky z hovězího zadního. Tučného maso by nemělo být víc jak 50%. Zeleninu lze použít i čerstvou.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept