Jednoduchý recept

Hovězí plátky v okurkách

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept
4 1 Hovězí plátky v okurkách 5 1
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 59327

Ingredience

1 ks Cibule
1 polévková lžíce Hladká mouka pšeničná
500 g Hovězí maso zadní
3 špetka Koření na steaky
2 ks Okurky nakládané
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
3 špetka Sůl mořská
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 300 kcal
Kilojoule 1 253kJ
3% Sacharidy 11 g
16% Tuky 12 g
164% Sodík 3 g
66% Bílkoviny 37 g

Hovězí plátky v okurkách postup přípravy receptu:

1

Omyté hovězí maso nakrájíme na plátky a naklepeme. Cibuli nakrájíme nadrobno a okurky na kolečka.

2

Nakrájenou cibuli usmažíme na oleji do růžova, vložíme plátky masa a dusíme ve vlastní šťávě.

3

Po vydušení na tuk přidáme mořskou sůl, koření na steaky (podle chuti), podlijeme vodou a dusíme, dokud maso není téměř měkké.

4

V troše studené vody rozmícháme mouku a šťávu zahustíme. Provaříme 10 minut, přidáme nakrájené okurky a ještě asi 10 minut provaříme. Dochutíme solí a odstavíme.

Poznámka

Podáváme s vařenou rýží. Sůl a koření použijeme dle chuti.

Komentáře a hodnocení

 
Alba
Hovězí plátky v okurkách
Zdravím, nechala jsem se inspirovat. Celé rodince chutnalo. Děkuji

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept