Jednoduchý recept

Ovesno-jogurtová buchta s ovocem

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Ovesno-jogurtová buchta s ovocem 5 1
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (33%)
ID receptu: 59346
Kategorie: Buchty

Ingredience

500 g Bílý jogurt
800 g Kompot meruňkový
2 polévková lžíce Med včelí
400 g Ovesné vločky
1 kávová lžička Skořice mletá

Nutriční hodnoty jedné porce

4% Kalorie 88 kcal
Kilojoule 370kJ
5% Sacharidy 18 g
1% Tuky 1 g
0% Sodík 1 mg
4% Bílkoviny 2 g
Ovesno-jogurtová buchta s ovocem
  • Ovesno-jogurtová buchta s ovocem
  • 1
  • Ovesno-jogurtová buchta s ovocem
  • 2
  • Vložit obrázek

Ovesno-jogurtová buchta s ovocem postup přípravy receptu:

1

Ovesné vločky zalijeme vodou (či lákem z kompotu) a necháme nabobtnat.

2

Přidáme med, jogurt a skořici a promícháme do hustého těsta (pokud je těsto příliš husté, tak stačí přidat vodu či jogurt x pokud je těsto řidké, tak přidáme vločky).

3

Na pečicím papírem vyložený plech vlijeme 1/2 těsta a poklademe na kousky nakrájeným ovocem a nakonec dáme druhou polovinu těsta.

4

Pečeme podle tloušťky buchty- já jsem pekla cca 1,5 hodiny na 170°C.

Poznámka

POZOR- buchta bude uvnitř vlhká vždy, takže si myslím, že hodinka pečení by stačila též ;) Můžeme použít i jiný druh ovoce. Voda na namočení vloček - podle potřeby.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept