Jednoduchý recept

Loupáky bez kynutí

  • Evropa
Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Loupáky bez kynutí 5 1
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (30%)
ID receptu: 59376

Ingredience

50 g Cukr krupice
1 ks Kypřící prášek do pečiva
150 ml Mléko polotučné
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
110 g Máslo
60 ml Olej rostlinný
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 609 kcal
Kilojoule 2 549kJ
20% Sacharidy 71 g
20% Tuky 15 g
2% Sodík 41 mg
25% Bílkoviny 14 g

Loupáky bez kynutí postup přípravy receptu:

1

Z hladké mouky, prášku do pečiva, soli, 2 vajec, cukru, oleje a mléka vypracujeme těsto, které necháme 10 minut odpočinout.

2

Z připraveného těsta vyválíme tenčí plát, na který nakrájíme plátky másla. Rukama do těsta máslo dobře zapracujeme. Z těsta opět vyválíme slabý plát a krájíme malé trojúhelníky, které zavineme do tvaru loupáčků.

3

Loupáčky urovnáme na plech s pečícím papírem a potřeme rozšlehaným vejcem.

4

Máslové loupáčky pečeme dozlatova v troubě předehřáté na 160 °C.

5

Loupáčky bez kynutí podáváme teplé, vlažné i studené.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept