Vejce na hniličko - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 17 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vejce na hniličko
Vejce na hniličko
Celkový čas: | 17 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 7 minut |
Autor: | Klasod |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 59390 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1,5 polévková lžíce | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 904,8mg |
---|---|
Cholesterol | 490,7mg |
Draslík | 155,4mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 564,9mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Vejce na hniličko postup přípravy receptu:
1 | Vejce dáme do 1,5 litru vody v kastrolu. |
2 | Počkáme, až voda přijde do varu, potom přidáme 1,5 polévkové lžíce soli. |
3 | Voda přišla do varu a my začneme měřit 7 minut. |
4 | Po 7 minutách vypneme vařič, celý kastrol dáme pod ledovou vodu a rychle zchladíme, aby se nám vajíčka lépe loupala. |
5 | Vajíčka oloupeme a omyjeme. |
6 | Můžeme servírovat na talíř. |
Já používám malý hrnec, dám 0,5 litru vody a uvařím v něm 3 vejce. Sůl dávám hned, aby vejce napraskla.