Newyorský cheesecake - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Newyorský cheesecake
Newyorský cheesecake
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 59409 |
Kategorie: | Cheesecake |
Ingredience
Korpus | |
---|---|
45 g | Máslo |
125 g | Sušenky BeBe světlé jemné |
Náplň | |
230 g | Cukr moučkový |
2 polévková lžíce | Maizena - kukuřičný škrob |
200 g | Máslo |
125 ml | Smetana ke šlehání |
230 g | Sýr krémový |
1 kávová lžička | Tresť vanilková |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
5 ks | Vejce slepičí |
1 kávová lžička | Whiskey |
250 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 89g |
---|---|
Cholesterol | 462,5mg |
Draslík | 185,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Sýr krémový, Tresť vanilková, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sušenky BeBe světlé jemné, Maizena - kukuřičný škrob mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Máslo, Máslo, Smetana ke šlehání, Whiskey, Zakysaná smetana nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Newyorský cheesecake postup přípravy receptu:
1 | Příprava korpusu: Sušenky rozdrtíme a smícháme se změklým máslem. Vzniklou směs rozložíme na dno dortové formy vyložené pečicím papírem. |
2 | Příprava náplně: V míse rozmícháme smetanový sýr s rozpuštěným, vychladlým máslem. Přidáme maizenu a cukr, zamícháme, přidáme zakysanou smetanu a smetanu ke šlehání, whiskey a vanilkovou tresť. Znovu zamícháme a nakonec přidáme vejce a žloutek. Vše ještě dobře promícháme a naneseme na připravený sušenkový korpus. |
3 | Koláč pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů Celsia asi 70 minut. |