Jednoduchý recept

Telecí řízky smažené plněné mozečkem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 5942

Ingredience

0,5 ks Cibule
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
100 ml Olej rostlinný
58 g Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
4 plátek Telecí kýta
3 ks Vejce slepičí
1 ks Vepřový mozek

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 527 kcal
Kilojoule 2 205kJ
3% Sacharidy 10 g
61% Tuky 46 g
25% Sodík 505 mg
35% Bílkoviny 20 g

Telecí řízky smažené plněné mozečkem postup přípravy receptu:

1

Cibuli rozkrájíme na jemno, zpěníme na másle. Odblaníme mozeček, nakrájíme a přidáme na zpěněnou cibuli. Osolíme a zamícháme 1 vejce.

2

Než nám směs ztuhne (pouze tak, aby se dala dobře roztírat), řízky odblaníme, na okrajích nakrojíme, naklepeme a osolíme.

3

Vychladlou směsí potřeme řízky, v polovině je přehneme a spojíme párátkem. Obalíme je poté v mouce, v rozšlehaných vejcích, ve strouhané housce a usmažíme. Řízky odkládáme na papírové ubrousky, které nám odsají přebytečný tuk.

Poznámka

Řízky podáváme pokapané máslem s dílky citrónu s bramborovou kaší, bramborami anebo saláty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept