Telecí hrudí smažené II - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí hrudí smažené II
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 5946 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Citrony |
0,5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 ks | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Strouhanka |
1 ks | Sůl |
750 g | Telecí hruď |
1 ks | Tuk |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 66g |
---|---|
Cholesterol | 282,6mg |
Draslík | 756,4mg |
Vláknina | 24g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,3mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Strouhanka, Sůl, Telecí hruď, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Telecí hrudí smažené II postup přípravy receptu:
1 | Hrudí vykostíme, omyjeme a dáme vařit do osolené vařící vody. Necháme vařit do poloměkka. Hrudí poté z vody vyjmeme, necháme okapat. Poté je příčně nakrájíme na porce asi 1,5 cm dlouhé. Porce osolíme, obalíme v mouce, v rozšlehaných vejcích, ve strouhané housce a budeme je smažit jako řízky. |
2 | Usmažené hrudí pokládáme odkapat na papírové ubrousky, aby odsály přebytečný tuk. |
3 | Hrudí podáváme pokapané máslem a dílky citrónu. |
4 | Jako přílohy podáváme bramborový salát, bramborovou kaši, znojemské okurky. |