Jednoduchý recept

Telecí hrudí smažené II

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 5946
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Citrony
0,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 ks Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Strouhanka
1 ks Sůl
750 g Telecí hruď
1 ks Tuk
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

97% Kalorie 1,909 kcal
Kilojoule 7 986kJ
69% Sacharidy 249 g
87% Tuky 65 g
4898% Sodík 98 g
132% Bílkoviny 74 g

Telecí hrudí smažené II postup přípravy receptu:

1

Hrudí vykostíme, omyjeme a dáme vařit do osolené vařící vody. Necháme vařit do poloměkka. Hrudí poté z vody vyjmeme, necháme okapat. Poté je příčně nakrájíme na porce asi 1,5 cm dlouhé. Porce osolíme, obalíme v mouce, v rozšlehaných vejcích, ve strouhané housce a budeme je smažit jako řízky.

2

Usmažené hrudí pokládáme odkapat na papírové ubrousky, aby odsály přebytečný tuk.

3

Hrudí podáváme pokapané máslem a dílky citrónu.

4

Jako přílohy podáváme bramborový salát, bramborovou kaši, znojemské okurky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept