Bramborová pomazánka II - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborová pomazánka II
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | WeNdY96 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (73%) |
ID receptu: | 59495 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
1 kg | Brambory vařené |
3 stroužek | Česnek |
3 polévková lžíce | Mléko polotučné |
1 hrst | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
100 g | Tavený sýr |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 93,0mg |
Draslík | 829,1mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 115,7mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Česnek, Pažitka, Sůl, Tavený sýr nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Bramborová pomazánka II postup přípravy receptu:
1 | Vařené brambory nastrouháme a utřeme je se sýrem a vařeným žloutkem. |
2 | Přidáme prolisovaný česnek, nasekanou pažitku, zředíme mlékem. Pomazánku dobře promícháme a dochutíme solí a pepřem. |
Poznámka
Vejce a brambory uvaříme předem.