Pomazánka od babičky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pomazánka od babičky
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | WeNdY96 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (73%) |
ID receptu: | 59498 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1 polévková lžíce | Sýr Niva (Rokfór) |
4 ks | Vejce slepičí |
4 krajíc | Chléb konzumní |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 247,6mg |
Draslík | 101,4mg |
Vláknina | 197,3mg |
Vitamín A | 305,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Sůl, Sýr Niva (Rokfór), Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Chléb konzumní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pomazánka od babičky postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme. |
2 | Prolisovaný česnek, nivu a nasekaná vejce smícháme. Pomazánku podle chuti osolíme, opepříme a necháme vychladit. |
3 | Podáváme na čerstvém chlebu nebo pečivu. |