Vepřová játra v pikantní omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová játra v pikantní omáčce
Vepřová játra v pikantní omáčce
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 595 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 g | Česnek |
100 g | Cibule |
50 g | Cukr krupice |
20 g | Glutasol |
300 ml | Hovězí vývar základní |
1600 g | Játra vepřová |
80 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 ml | Ocet kvasný lihový |
300 ml | Olej stolní |
100 ml | Omáčka sójová |
200 g | Ořechy burské pražené |
50 g | Pažitka |
2 g | Pepř černý mletý |
300 g | Rajčata |
50 g | Solamyl |
15 g | Sůl |
200 g | Vejce slepičí |
80 ml | Víno bílé |
100 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 583,0mg |
Draslík | 848,6mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 35g |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 53,2mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 39,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cukr krupice, Hovězí vývar základní, Játra vepřová, Olej stolní, Ořechy burské pražené, Pažitka, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí, Víno bílé, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet kvasný lihový, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Glutasol nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Vepřová játra v pikantní omáčce postup přípravy receptu:
1 | Vepřová játra odblaníme, opláchneme a nakrájíme na plátky. Opepříme je, potřeme utřeným česnekem a obalíme v prosáté mouce a rozšlehaných vejcích. |
2 | Plátky v horkém tuku rychleji opečeme, vyjmeme je a osolíme. |
3 | Cibuli jemně nakrájíme a zpěníme na výpeku spolu se zázvorem a třeným česnekem. Přidáme víno, ocet, sůl, cukr, glutasol, sójovou omáčku a dobře provaříme. Nakonec zahustíme máčeným škrobem. |
4 | Při podávání přeléváme plátky jater omáčkou, sypeme je jemně nakrájenou pažitkou a drcenými burskými oříšky a každý plátek obložíme rajčaty nakrájenými na kolečka. |