Játra s cibulí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Játra s cibulí
Játra s cibulí
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | pskrob |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (17%) |
ID receptu: | 59500 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Anglická slanina |
1 ks | Cibule |
200 g | Játra vepřová |
1 kávová lžička | Majoránka |
0,5 dl | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Sójová omáčka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 318,0mg |
Draslík | 401,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 22g |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,0mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Játra vepřová, Olej rostlinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Majoránka, Sójová omáčka, Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Játra s cibulí postup přípravy receptu:
1 | Játra nakrájíme na plátky, okořeníme pepřem a majoránkou a opečeme asi 4 minuty na pánvi. Po 2 minutách přidáme na pánev nakrájenou slaninu a cibuli. Před dokončením zastříkneme sojovou omáčkou a osolíme. |
2 | Pokud jídlo připravujeme pro více osob, cibuli si připravíme na druhé pánvi. |
Poznámka
Podáváme nejlépe s čerstvým chlebem a tatarkou.