Srbské kuřecí rizoto v mikrovlnce

60 min.

Ingredience

      • 1kusCibule
      • 10dekagramůSýr Eidam cihla 30%
      • 250gramůKuřecí prsa
      • 1kostkaMasox
      • 1lžičkaPaprika sladká
      • 0,5decilitrOlej rostlinný
      • 1hrnekZeleninové lečo
      • 0,5hrnekZeleninová směs jarní - mražená
      • 200gramůRýže
      • 1špetkaPepř černý mletý
      • 1litrVoda pitná
      • 0,5lžičkaSůl
    Počet porcí:
    2

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    423 kcal
    Bílkoviny
    19 g
    Tuky
    33 g
    Sacharidy
    15 g
    Vláknina
    6 g
    Cukr
    2 g
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Na rozehřátém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kostky masa, osolíme, opepříme a opečeme po všech stranách. Maso zaprášíme paprikou, zalijeme horkou vodou a dusíme téměř doměkka, aby zbylo co nejméně šťávy. Nakonec přidáme zeleninové lečo a prohřejeme.
    • 2
      Směs přelijeme do nádoby vhodné do mikrovlnné trouby, přidáme spařenou rýži, případně mraženou zeleninu (nebo hrášek), přilijeme vroucí vodu a dobře promícháme.
    • 3
      Dle potřeby přisolíme nebo přidáme kostku masoxu.
    • 4
      Rizoto vaříme nejdříve 3 minuty na plný výkon, poté opět promícháme a vaříme 15 - 20 minut na poloviční výkon. V případě potřeby dolijeme vodu.
    • 5
      Na talíři rizoto sypeme strouhaným sýrem.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.