Jednoduchý recept

Srbské kuřecí rizoto v mikrovlnce

  • Srbsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 59504

Ingredience

1 ks Cibule
250 g Kuřecí prsa
1 kostka Masox
0,5 dl Olej rostlinný
1 kávová lžička Paprika sladká
200 g Rýže
10 dkg Sýr Eidam cihla 30%
0,5 hrnek Zeleninová směs jarní - mražená
1 hrnek Zeleninové lečo
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 423 kcal
Kilojoule 1 768kJ
4% Sacharidy 15 g
44% Tuky 33 g
11% Sodík 216 mg
34% Bílkoviny 19 g

Srbské kuřecí rizoto v mikrovlnce postup přípravy receptu:

1

Na rozehřátém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kostky masa, osolíme, opepříme a opečeme po všech stranách. Maso zaprášíme paprikou, zalijeme horkou vodou a dusíme téměř doměkka, aby zbylo co nejméně šťávy. Nakonec přidáme zeleninové lečo a prohřejeme.

2

Směs přelijeme do nádoby vhodné do mikrovlnné trouby, přidáme spařenou rýži, případně mraženou zeleninu (nebo hrášek), přilijeme vroucí vodu a dobře promícháme.

3

Dle potřeby přisolíme nebo přidáme kostku masoxu.

4

Rizoto vaříme nejdříve 3 minuty na plný výkon, poté opět promícháme a vaříme 15 - 20 minut na poloviční výkon. V případě potřeby dolijeme vodu.

5

Na talíři rizoto sypeme strouhaným sýrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept