Jehněčí kotletky v jogurtové marinádě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí kotletky v jogurtové marinádě
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 59537 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 špetka | Chilli koření mleté |
1000 g | Jehněčí kotlety |
250 g | Jogurt bílý |
1 kávová lžička | Kmín římský |
2 polévková lžíce | Koriandr |
1 ks | Limetka |
3 polévková lžíce | Mandle mleté |
1 polévková lžíce | Máta |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 110,0mg |
Draslík | 588,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 38,1mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,0mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli koření mleté, Jehněčí kotlety, Kmín římský, Limetka, Máta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandle mleté, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Česnek, Jogurt bílý, Koriandr, Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Jehněčí kotletky v jogurtové marinádě postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme nasekané bylinky, nastrouhanou kůru z 1 limetky, lžíci limetkové šťávy a prolisovaný česnek. Přidáme jogurt, mleté mandle, sůl, pepř, koření a vše dobře promícháme. |
2 | V připravené marinádě obalíme očištěné jehněčí kotlety a necháme přikryté asi 2 hodiny v chladničce. |
3 | Potom kotlety znovu promícháme s marinádou a rozložíme je na rošt grilu. Můžeme je grilovat i v misce z alobalu asi 15cm nad žhavými uhlíky. Během grilování maso několikrát obrátíme. |