Sterilovaná vepřová krkovice

150 min.
Česká republika

Ingredience

      • 1200gramůVepřová krkovička
      • 1lžičkaSůl
      • 1lžičkaKmín celý
      • 60gramůVepřové sádlo škvařené
      • 500mililitrůVoda pitná
    Počet porcí:
    4

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    742 kcal
    Bílkoviny
    40 g
    Tuky
    64 g
    Sacharidy
    1 g
    Vláknina
    184 mg
    Cukr
    39 mg
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Vepřovou krkovičku vykostíme (kosti uchováme) a nakrájíme na kusy o hmotnosti asi 1,5 kg. Osolíme, posypeme kmínem, podlijeme trochou vody a dáme do vyhřáté trouby péct. Během pečení maso podléváme vodou a přeléváme výpekem
    • 2
      Téměř upečené maso nakrájíme na stejnoměrné díly, které vkládáme do sklenic nebo do konzerv.
    • 3
      Do vypečené šťávy dáme vysmahnout drobně nasekané kosti, dochutíme kmínem, přidáme vepřové sádlo a za stálého míchání necháme kosti vypéct. Pokud je šťáva příliš hustá a tmavá, přidáme trochu vody
    • 4
      Povařenou šťávu přecedíme přes hustý cedník a maso ve sklenicích výpekem zalijeme tak, aby bylo úplně ponořené.
    • 5
      Dobře uzavřené sklenice nebo konzervy sterilujeme při teplotě do 100 °C cca 40-45 minut.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.