Sterilovaná vepřová krkovice - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sterilovaná vepřová krkovice
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 59539 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kávová lžička | Kmín celý |
1 kávová lžička | Sůl |
1200 g | Vepřová krkovička |
60 g | Vepřové sádlo škvařené |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 774,2mg |
---|---|
Cholesterol | 270,0mg |
Draslík | 31,3mg |
Vláknina | 367,5mg |
Vitamín A | 22,2mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín celý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Vepřová krkovička mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sůl, Vepřové sádlo škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Sterilovaná vepřová krkovice postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou krkovičku vykostíme (kosti uchováme) a nakrájíme na kusy o hmotnosti asi 1,5 kg. Osolíme, posypeme kmínem, podlijeme trochou vody a dáme do vyhřáté trouby péct. Během pečení maso podléváme vodou a přeléváme výpekem |
2 | Téměř upečené maso nakrájíme na stejnoměrné díly, které vkládáme do sklenic nebo do konzerv. |
3 | Do vypečené šťávy dáme vysmahnout drobně nasekané kosti, dochutíme kmínem, přidáme vepřové sádlo a za stálého míchání necháme kosti vypéct. Pokud je šťáva příliš hustá a tmavá, přidáme trochu vody |
4 | Povařenou šťávu přecedíme přes hustý cedník a maso ve sklenicích výpekem zalijeme tak, aby bylo úplně ponořené. |
5 | Dobře uzavřené sklenice nebo konzervy sterilujeme při teplotě do 100 °C cca 40-45 minut. |