Uzený sterilovaný kapr

85 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1450 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
139 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
197 mg
Cukr
42 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vykuchané a očištěné kapry omyjeme. Ryby potřeme česnekem utřeným se solí a okmínujeme. Maso potom uložíme do vhodné nádoby a necháme v chladu nejlépe do druhého dne.
  • 2
    Připravené ryby udíme nejdříve při 60 stupních Celsia asi 3 hodiny, potom teplotu snížíme na 50 stupňů Celsi a udíme další 2 hodiny. Necháme vychladnout.
  • 3
    Maso obereme z kostí, vložíme do čistých sklenic a zalijeme olejem.
  • 4
    Zavařujeme těsně pod bodem varu 1 hodinu.
  • 5
    Sklenice uložíme na chladné místě a po 14 dnech maso můžeme konzumovat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.