Zavináče ze sleďů ve sladkokyselém nálevu

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
290 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
17 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vodu svaříme s octem, cukrem, solí a kořením. Nálev necháme vychladnout.
  • 2
    Očištěné a vykuchané sledě omyjeme a osušíme. Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky, očištěnou papriku a nakládané okurky nakrájíme na nudličky.
  • 3
    Sledě položíme kůží dolů, osolíme, poklademe zelím, cibulí, paprikou a okurkou. Svineme do závitků a upevníme párátky.
  • 4
    Závitky vložíme do čistých sklenic, přidáme vždy snítku kopru a zalijeme vychladlým nálevem.
  • 5
    Sklenice uložíme do chladu nejméně na 7 dní.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.