Rybí konzervy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 340 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí konzervy
Celkový čas: | 340 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 320 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 59548 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Hřebíček |
3 kg | Kapr obecný |
10 ks | Nové koření |
100 ml | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Pepř černý celý |
3 polévková lžíce | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 891,1mg |
---|---|
Cholesterol | 247,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 728,8mg |
Vitamín A | 116,6mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,3mg |
Vitamín E | 3,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kapr obecný, Olej rostlinný, Pepř černý celý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hřebíček, Nové koření, Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Rybí konzervy postup přípravy receptu:
1 | Vykuchané, očištěné ryby zbavené hlav omyjeme, osušíme a dobře osolíme. Upečeme je ve středně vyhřáté troubě. |
2 | Po vychladnutí vložíme pečené rybí maso do čistých sklenic nebo konzerv, přidáme koření a přilijeme tolik vody, aby sahala asi 2 cm nad maso. Můžeme přilít i trochu oleje. |
3 | Zavařujeme při 100 stupních Celsia asi 5 hodin, dbáme přitom, aby se z hrnce nevyvařila voda. |
4 | Konzervy uložíme na chladném místě. |
Poznámka
Množství vody upravíme podle potřeby. Můžeme použít i jiný druh sladkovodních ryb.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jaký druh ryby se dá použít a jak dlouho sterilizovat v zavarovacim hrnci. Díky Petra