Grilované jehněčí kebaby

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
689 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
48 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
3 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupanou, nasekanou cibuli a česnek podusíme na 2 lžících oleje. Odstavíme a necháme vychladnout.
  • 2
    Mleté maso smícháme s nadrobno nakrájenými sušenými meruňkami, nasekanými pistáciemi, kořením, částí máty, polovinou jogurtu a podušenou směsí. Vše dobře promícháme.
  • 3
    Z masové směsí tvarujeme kuličky, které zploštíme a napíchneme na předem namočené špejle. Položíme na rozehřátý gril a za občasného obracení a potírání zbylým olejem grilujeme asi 15 minut.
  • 4
    Kebaby podáváme se zbylým jogurtem oschuceným solí, pepřem, citronovou šťávou a zbylou mátou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.