Špenátový salát s grilovanými broskvemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špenátový salát s grilovanými broskvemi
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 59561 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 plátek | Anglická slanina |
2 ks | Broskve |
50 g | Niva |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
Zálivka | |
---|---|
4 polévková lžíce | Balsamico ocet |
1 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Hořčice kremžská |
2 polévková lžíce | Limetková šťáva |
200 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 0,3mg |
Draslík | 293,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 5g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,0mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Špenát listový čerstvý, Balsamico ocet, Cukr krupice, Limetková šťáva mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Broskve, Niva, Sůl, Česnek, Hořčice kremžská, Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Špenátový salát s grilovanými broskvemi postup přípravy receptu:
1 | Omyté a osušené broskve rozpůlíme, potřeme olejem, osolíme a opepříme. Řeznou plochou dolů je položíme na rozehřátý gril a grilujeme 4-6 minut dozlatova. |
2 | Plátky slaniny vyškvaříme, rozdrobíme na větší kousky a po vychladnutí vsypeme do mísy. Přidáme omytý a osušený špenát, grilované broskve a rozdrobený sýr. |
3 | Příprava zálivky: V misce smícháme hořčici, cukr a nasekaný česnek. Vše prošleháme a potom pomalu zašleháváme olej, nakonec vmícháme ocet a šťávu z limetky. Zálivku podle chuti osolíme, opepříme a přelijeme přes salát. |