Hovězí steak s omáčkou chimichurri - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí steak s omáčkou chimichurri
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 59567 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1000 g | Hovězí svíčková |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
Omáčka | |
---|---|
2 stroužek | Česnek |
0,5 kávová lžička | Chilli koření mleté |
0,5 kávová lžička | Kmín římský |
2 polévková lžíce | Koriandr |
3 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
4 polévková lžíce | Petržel |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 518,1mg |
---|---|
Cholesterol | 105,0mg |
Draslík | 888,6mg |
Vláknina | 665,1mg |
Vitamín A | 40,2mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí svíčková, Olej rostlinný, Chilli koření mleté, Kmín římský, Ocet vinný červený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Pepř černý mletý, Sůl, Česnek, Koriandr, Petržel, Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Hovězí steak s omáčkou chimichurri postup přípravy receptu:
1 | Hovězí svíčkovou nakrájíme na steaky, osolíme, opepříme a potřeme olejem. Maso vložíme na rozehřátý gril a opékáme ze všech stran, celkem asi 15 minut. Steaky budou uvnitř mírně růžové, pokud chceme mít maso víc propečené, přidáme ještě 5 mintu grilování. |
2 | Hotové steaky zabalíme do alobalu a necháme chvíli odpočinout. |
3 | Příprava omáčky: Smícháme nasekanou petrželku, olivový olej, vinný ocet, nasekaný koriandr, drcený česnek, chilli koření, mletý římský kmín a sůl. |
4 | Steaky podáváme teplé, nakrájené na řezy. Doplníme připravenou omáčkou. |
Poznámka
Použijeme argentinskou hovězí svíčkovou.