Jednoduchý recept

Hovězí steak s omáčkou chimichurri

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 59567

Ingredience

1000 g Hovězí svíčková
2 polévková lžíce Olej rostlinný
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
Omáčka
0,5 kávová lžička Chilli koření mleté
0,5 kávová lžička Kmín římský
2 polévková lžíce Koriandr
3 polévková lžíce Ocet vinný červený
4 polévková lžíce Olej olivový
4 polévková lžíce Petržel
0,5 kávová lžička Sůl
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 418 kcal
Kilojoule 1 747kJ
0% Sacharidy 1 g
13% Tuky 10 g
7% Sodík 142 mg
99% Bílkoviny 55 g

Hovězí steak s omáčkou chimichurri postup přípravy receptu:

1

Hovězí svíčkovou nakrájíme na steaky, osolíme, opepříme a potřeme olejem. Maso vložíme na rozehřátý gril a opékáme ze všech stran, celkem asi 15 minut. Steaky budou uvnitř mírně růžové, pokud chceme mít maso víc propečené, přidáme ještě 5 mintu grilování.

2

Hotové steaky zabalíme do alobalu a necháme chvíli odpočinout.

3

Příprava omáčky: Smícháme nasekanou petrželku, olivový olej, vinný ocet, nasekaný koriandr, drcený česnek, chilli koření, mletý římský kmín a sůl.

4

Steaky podáváme teplé, nakrájené na řezy. Doplníme připravenou omáčkou.

Poznámka

Použijeme argentinskou hovězí svíčkovou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept