Jednoduchý recept

Hermelín v těstíčku

  • Česko
Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Hermelín v těstíčku 5 1
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (46%)
ID receptu: 59569

Ingredience

2 ks Brambory
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
5 polévková lžíce Olej rostlinný
2 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Petržel - nať
120 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
2 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 299 kcal
Kilojoule 1 250kJ
4% Sacharidy 13 g
26% Tuky 19 g
14% Sodík 282 mg
33% Bílkoviny 18 g

Hermelín v těstíčku postup přípravy receptu:

1

Hermelín podélně rozkrojíme na dvě kolečka. Zelenou petrželku nasekáme. Česnek oloupeme a utřeme se solí a pepřem. Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme na struhadle.

2

Bramborové těstíčko: Do nastrouhaných brambor přidáme vejce, mouku a utřený česnek se solí a pepřem. Těstíčko dobře promícháme.

3

Na pánvi rozpálíme olej, na kterém naběračkou z těsta vytvoříme dvě placičky. Na ně položíme kolečka hermelínu a každou placičku zvlášť přelijeme bramborovým těstíčkem.

4

Hermelín v bramborovém těstíčku smažíme dozlatova z obou stran. Ihned podáváme.

Komentáře a hodnocení

 
Lucie Klouparová
Hermelín v těstíčku
Pokud si chcete užít něco obyčejně neobyčejného, ukuchtěte si hermelín v těstíčku. Je to vážně báječná chuť, která vás dostane a budete ji chtít ochutnat znovu. K hermelínu jsem udělala domácí hranolky a báječně jsem si pochutnala.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept