Jednoduchý recept

Biskupský chlebíček

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 165 minut
Doba přípravy: 120 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 5957

Ingredience

337,5 g Cukr krupice
80 g Hrozinky
2 hrst Kandované ovoce
405 g Mouka pšeničná hladká T 650
330 g Mrkev kořen
600 ml Olej stolní
55 g Ořechy vlašské
0,5 dl Rum
2 kávová lžička Skořice mletá
2 kávová lžička Soda jedlá
1 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

80% Kalorie 1,571 kcal
Kilojoule 6 575kJ
36% Sacharidy 129 g
315% Tuky 236 g
18% Sodík 363 mg
24% Bílkoviny 14 g

Biskupský chlebíček postup přípravy receptu:

1

Nastrouháme na nudličky očištěnou mrkev.

2

Cukr s vejci a olejem ušleháme v míse.

3

Prosátou mouku a sodu přispyeme do našlehané směsi a přidáme rum, ořechy, mrkev, kandované ovoce, rozinky, skořici a sůl.

4

Do formy na srnčí hřbet, kterou jsme vymazali a vysypali nalijeme směs a 45 minut pečeme.

Poznámka

Mrkev se použije strouhaná.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept