Krevety s česnekovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krevety s česnekovou omáčkou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | WeNdY96 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (73%) |
ID receptu: | 59600 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Feferony |
300 g | Krevety tygří - loupané |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
800 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
2 polévková lžíce | Rozmarýn |
2 špetka | Sůl |
4 špetka | Tymián |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 78,8mg |
Draslík | 389,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 267,3mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,6mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Feferony, Rajčata loupaná (konzervovaná) mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Česnek, Rozmarýn, Sůl, Tymián nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Krevety s česnekovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Krevety očistíme, česnek nakrájíme na kousky, feferonku na kolečka a bylinky potrháme. Na oleji osmahneme česnek, feferonku, bylinky a potom opečeme krevety ze všech stran. Krevety vyjmeme a udržujeme v teple. |
2 | Rajčata necháme okapat, potom je rozmačkáme, přidáme na pánev a asi 10 minut dusíme, ochutíme oslí, pepřem a na talíři krevety polijeme omáčkou. |