Jarní závitky II - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jarní závitky II
Jarní závitky II
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | WeNdY96 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (73%) |
ID receptu: | 59603 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
250 g | Bílé zelí |
2 ks | Mrkev |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Rýže |
20 plátek | Rýžový papír |
3 polévková lžíce | Sójová omáčka |
1 špetka | Sůl |
250 g | Vepřové maso mleté |
200 ml | Olej rostlinný |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 39,1mg |
Draslík | 184,1mg |
Vláknina | 480,0mg |
Vitamín A | 3,5mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 3,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vepřové maso mleté, Olej rostlinný, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Rýžový papír mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Bílé zelí, Mrkev, Pepř černý mletý, Rýže, Sójová omáčka, Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Jarní závitky II postup přípravy receptu:
1 | Rýži uvaříme doměkka, necháme vychladnout a odebereme potřebné množství. Mrkev a zelí očistíme a nastrouháme. |
2 | Směs mletého masa smícháme s rýží, mrkví a ochutíme solí, pepřem a sójovou omáčkou. Směs klademe na vlhký rýžový papír a úhledně balíme do malých rolek. Jarní závitky smažíme na rozpálené pánvi s olejem dozlatova. |