Pikantní kuře na grilu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 135 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní kuře na grilu
Celkový čas: | 135 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 59616 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Chilli omáčka |
3 polévková lžíce | Kečup |
1200 g | Kuře |
1 ks | Limetka |
4 polévková lžíce | Máslo |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 225,0mg |
Draslík | 586,1mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 429,4mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,3mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kuře, Limetka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Chilli omáčka, Máslo, Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Pikantní kuře na grilu postup přípravy receptu:
1 | Očištěné kuře omyjeme, osušíme a osolíme. |
2 | V misce smícháme změklé máslo, kečup, chilli omáčku, šťávu a nastrouhanou kůru z 1 limetky. |
3 | Vzniklou směsí potřeme kuře uvnitř i na povrchu. |
4 | Připravené kuře položíme na mřížku grilu a grilujeme za občasného obracení 90-120 minut - podle velikosti kuřete. |
Poznámka
Kuře můžeme také rožnit na jehle.