Video recept

Francouzské makronky

  • Francie
Palec nahoru
5
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 5 Francouzské makronky 5 1
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 59633

Ingredience

225 g Cukr krupice
250 g Cukr moučka
250 g Mandle mleté
3 ks Potravinářská barva
1 špetka Sůl
200 g Vaječný bílek slepičí
75 ml Voda pitná
Krém
2 polévková lžíce Cukr moučkový
2 polévková lžíce Kokos - mletý (Kopra)
2 polévková lžíce Marmeláda pomerančová
200 g Máslo

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 730 kcal
Kilojoule 3 052kJ
14% Sacharidy 50 g
36% Tuky 27 g
3% Sodík 66 mg
23% Bílkoviny 13 g

Francouzské makronky postup přípravy receptu:

1

Prosáté mleté mandle smícháme s prosátým moučkovým cukrem. Do směsi vlijeme polovinu bílků a vše vymícháme na kaši.

2

Zbylé bílky ušleháme se špetkou soli a s trochou krupicového cukru na pevný sníh.

3

Vodu vlijeme do kastrůlku, přisypeme krupicový cukr a vaříme cukrový rozvar tak dlouho, až bude tzv. na nit. Ještě horký rozvar přiléváme za stálého šlehání do sněhu, který má mít krémovou konzistenci a má držet na metlách.

4

Ušlehaný sníh vmícháme do připravené kaše, nejdříve zvolna a potom promícháváme důkladně, tzv. makronkujeme.

5

Hotové těsto rozdělíme na 3 díly a každý obarvíme jiným barvivem.

6

Těsto pomocí cukrářského sáčku nanášíme v kopečcích na silikonovou formu. Na formě necháme makronky před pečením 25-45 minut zaschnout.

7

Cukroví pečeme v troubě vyhřáté na 130 stupňů Celsia 12-15 minut podle velikosti.

8

Příprava krému: Změklé máslo utřeme s moučkovým cukrem. Krém rozdělíme na 2 díly a do jednoho vmícháme kokos. Oba díly těsta obarvíme potravinářským barvivem.

9

Vychladlé makronky slepujeme po dvou připraveným krémem nebo marmeládou.

Poznámka

Množství cukru do krému můžeme upravit podle chuti. Náplň můžeme připravit také z mascarpone smíchaným s ovocem, z čokolády nebo z oříšků. Makronky s máslovým krémem vydrží v chladničce 2-3 dny.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
5
Palec dolu
0
5
Ověřený recept