Jednoduchý recept

Holandské řízky z vepřového bůčku

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept
4 1 Holandské řízky z vepřového bůčku 5 1
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 59646
Kategorie: Maso

Ingredience

200 ml Mléko polotučné
300 ml Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
10 polévková lžíce Strouhanka
0,5 kávová lžička Sůl
200 g Sýr Eidam cihla 30%
1 ks Vejce slepičí
700 g Vepřový bok

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 901 kcal
Kilojoule 3 768kJ
1% Sacharidy 3 g
115% Tuky 86 g
3% Sodík 61 mg
50% Bílkoviny 28 g
  • Holandské řízky z vepřového bůčku
  • Holandské řízky z vepřového bůčku
  • 1
  • Holandské řízky z vepřového bůčku
  • 2
  • Holandské řízky z vepřového bůčku
  • 3
  • Vložit obrázek

Holandské řízky z vepřového bůčku postup přípravy receptu:

1

Mletý vepřový bůček smícháme v míse s mlékem, vejcem a nastrouhaným sýrem. Směs osolíme, opepříme a podle potřeby zahustíme trochou strouhanky. Dobře promícháme.

2

Z připravené masové směsi tvarujeme ploché řízky, které obalíme ve zbylé strouhance.

3

Řízky smažíme po obou stranách na pánvi na rozehřátém oleji dozlatova.

Poznámka

Holandské řízky podáváme s různými přílohami z brambor.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept