Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 5965

Ingredience

4 ks Brambory
1 ks Cibule
3 ks Lilek
0,5 l Mléko polotučné
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý celý
3 ks Rajčata
1 hrst Sýr Eidam cihla 40%
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný bílek slepičí
2 ks Vaječný žloutek slepičí
500 g Vepřové maso mleté
2 dl Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 552 kcal
Kilojoule 2 310kJ
6% Sacharidy 23 g
53% Tuky 40 g
11% Sodík 215 mg
44% Bílkoviny 25 g

Musaka postup přípravy receptu:

1

Podélně na 1cm plátky nakrájíme neoloupané lilky, nasolíme a hodinu necháme vypotit.

2

Nastrouhanou cibuli spaříme s vodou, přidáme máslo a osmahneme. Přidáme maso, sůl, pepř a osmažíme.

3

Zalijeme vínem, povaříme a přidáme propasírovaná rajčata. Podlijeme a podusíme.

4

Po vychladnutí přidáme ušlehané bílky.

5

Na vymazaný pekáč dáme lilky a potřeme máslem, rozprostřeme vrstvu masové směsi, poklademe plátky brambor a potřeme máslem. Střídáme vrstvy a končíme lilkem, zalijeme bešamelem a 45 minut pečeme.

6

Bešamel připravíme tak, že rozpustíme máslo, přidáme mouku, osmahneme a přidáváme mléko, žloutky, povaříme a vmícháme sýr.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept