Jednoduchý recept

Jemná smetanová sekaná

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Jemná smetanová sekaná 5 1
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 59650

Ingredience

600 g Maso mleté - mix
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Solamyl
2 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
20 g Vepřové sádlo škvařené
150 g Zakysaná smetana
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 487 kcal
Kilojoule 2 039kJ
1% Sacharidy 3 g
57% Tuky 43 g
3% Sodík 56 mg
36% Bílkoviny 20 g

Jemná smetanová sekaná postup přípravy receptu:

1

Mleté maso smícháme s vejci, zakysanou smetanou, prolisovaným česnekem, solí a pepřem. Směs dobře promícháme a necháme chvíli odležet.

2

Potom přimícháme solamyl, podle potřeby zahustíme strouhankou a vytvarujeme šišku.

3

Připravenou sekanou vložíme do remosky vymazané sádlem a pečeme asi 40 minut.

Poznámka

Podáváme s bramborovou kaší nebo s vařenými bramborami.

Komentáře a hodnocení

 
světluška
Jemná smetanová sekaná
Výborná jemná sekaná. Dětem moc chutnala. Při pečení jsem pravidelně po 15 min. polévala sekanou vodou, ve které jsem rozpustila zeleninový bujón. Pekla jsem v troubě. Remosku nemám.
 
faltama
Jemná smetanová sekaná
Bezvadná sekaná! blink

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept