Jednoduchý recept

Tagliatelle s ricottou a bazalkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 5969

Ingredience

1 hrst Bazalka
1 kávová lžička Olej olivový
50 g Paprika sterilovaná
1 polévková lžíce Petržel - nať
25 g Sýr Parmezán
250 g Sýr Ricotta
1 kávová lžička Sůl
500 g Těstoviny Tagliatelle
5 l Voda pitná
250 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 711 kcal
Kilojoule 2 976kJ
27% Sacharidy 96 g
33% Tuky 24 g
37% Sodík 742 mg
47% Bílkoviny 26 g

Tagliatelle s ricottou a bazalkou postup přípravy receptu:

1

Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.

2

Mezitím nahrubo rozmixujeme petrželku a bazalku.

3

Rozehřejeme olej a 2-3min na něm orestujeme nakrájené papriky. Poté vmícháme zakysanou smetanu, ricottu a nastrouhaný parmazán a při nízké teplotě za stálého míchání zahříváme asi 4min až se omáčka prohřeje.

4

V hrnci ji promícháme s těstovinami a bylinkami, rozdělíme na talíře a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept