Jednoduchý recept

Špagety Carbonara se žampiony

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 5970

Ingredience

8 plátek Anglická slanina
1 hrst Bazalka
2 kávová lžička Oregano sušené
1 špetka Pepř černý mletý
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
65 g Sýr Parmezán
1 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
5 l Voda pitná
500 g Špagety, Makarony
180 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 835 kcal
Kilojoule 3 496kJ
27% Sacharidy 99 g
45% Tuky 34 g
31% Sodík 612 mg
58% Bílkoviny 32 g

Špagety Carbonara se žampiony postup přípravy receptu:

1

Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.

2

Mezitím slaninu zbavíme kůže a nakrájíme ji na malé kousky. Na rozpáleném oleji opečeme a na papírovém ubrousku odsajeme přebytečný tuk.

3

Na pánev s tukem ze slaniny nasypeme nakrájené žampiony a 2-3min orestujeme doměkka.

4

Poté smícháme žampiony, slaninu, najemno nakrájené oregano a rozšlehaná vejce se smetanou, přidáme do hrnce ke špagetám a za stálého míchání pomalu zahříváme až směs mírně zhoustne.

5

Odstavíme a vmícháme nastrouhaný parmazán. Ochutíme solí a drceným pepřem.

6

Rozdělíme na talíře, dozdobíme snítkou bazalky a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept