Jablka naložená v překvapení - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablka naložená v překvapení
Jablka naložená v překvapení
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | WeNdY96 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (73%) |
ID receptu: | 59716 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
200 g | Brusinky |
1 polévková lžíce | Hřebíček |
4 ks | Jablka |
250 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 391,2mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 145,7mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jablka, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brusinky, Hřebíček nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Jablka naložená v překvapení postup přípravy receptu:
1 | Brusinky smícháme v hrnci s vínem a hřebíčkem a přivedeme k varu. |
2 | Do hrnce přidáme jablka a necháme krátce povařit. Jablka by se měla zbarvit dorůžova. |
3 | Jablka vyndáme z hrnce a zbylou směs přivedeme opět k varu tak, aby se víno dobře prohřálo. |
4 | Jablka pokládáme do misek a přeléváme připravenou směsí. |