Jednoduchý recept

Telecí závitky s nádivkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 5974

Ingredience

30 g Houby čerstvé
1 ks Hovězí vývar základní
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
100 g Paštika játrová
1 ks Petržel - nať
1 kávová lžička Protlak rajčatový
2 polévková lžíce Slanina vepřová
1 ks Strouhanka
1 ks Sůl
4 ks Telecí kýta
125 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

60% Kalorie 1,193 kcal
Kilojoule 4 990kJ
19% Sacharidy 69 g
57% Tuky 43 g
4951% Sodík 99 g
225% Bílkoviny 126 g

Telecí závitky s nádivkou postup přípravy receptu:

1

Nádivku připravíme tak, že na másle podusíme rozkrájené houby, zasypeme je moukou, osmahneme, přilijeme trochu vývaru a svaříme na hustou kaši. Po odstavení z ohně přimícháme játrovou paštiku a dle chuti a potřeby nádivku přisolíme. V případě, že je řídká, zahustíme ji trochou strouhané housky.

2

Řízky odblaníme, na okrajích nakrojíme, naklepeme, osolíme a na každý rozdělíme nádivku. Řízky sbalíme do tvaru koule.

3

Rozkrájíme slaninu a necháme rozškvařit v kastrolu. Poté přidáme závitky a za mírného podlévání dusíme do měkka. K samému konci dušení přidáme do šťávy trochu rajčatového protlaku nebo oloupaná a rozkrájená rajčata. Šťávu na závěr zjemníme kyselou smetanou.

4

Hotové závitky posypeme nasekanou petrželovou natí.

5

Jako přílohy podáváme vařenou rýži, těstoviny, brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept