Šukrut - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 240 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šukrut
Šukrut
Celkový čas: | 240 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 200 minut |
Autor: | WeNdY96 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (73%) |
ID receptu: | 59745 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
4 polévková lžíce | Bílé víno |
1 ks | Cibule |
0,5 l | Hovězí vývar základní |
3 polévková lžíce | Hruškovice |
1 ks | Jablko |
200 g | Klobása Dunajská |
200 g | Kysané zelí |
250 g | Vepřová uzená plec |
2 polévková lžíce | Vepřové sádlo škvařené |
400 g | Vepřový bok |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 109,5mg |
Draslík | 301,5mg |
Vláknina | 850,0mg |
Vitamín A | 10,5mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Vepřový bok mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hruškovice, Klobása Dunajská, Vepřová uzená plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Bílé víno, Jablko, Kysané zelí, Vepřové sádlo škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Šukrut postup přípravy receptu:
1 | Na sádle si osmahneme na jemno nakrájenou cibuli, přidáme kysané zelí a podusíme. |
2 | Přidáme víno, přidáme oloupané a nastrouhané jablko a zalijeme vývarem a dusíme, vaříme pod pokličkou asi 2,5 hodiny. |
3 | Asi po hodině vaření přidáme bůček a uzené maso, o hodinu později klobásu a nakonec destilát. Teplé maso podáváme na zelí. |