Pomazánka z moravanky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pomazánka z moravanky
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | WeNdY96 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (73%) |
ID receptu: | 59776 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
5 ks | Brambory vařené |
1 ks | Cibule |
200 ml | Majonéza |
200 g | Salám jemný |
3 ks | Vejce slepičí |
250 g | Moravanka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 224,0mg |
Draslík | 498,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 252,9mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cibule, Salám jemný, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Majonéza nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Pomazánka z moravanky postup přípravy receptu:
1 | Zeleninu slijeme a najemno nasekáme. Pokud chceme pomazánku méně pikantní, vyndáme feferonku. |
2 | Přidáme najemno nasekanou cibuli a ostatní suroviny nastouháme na hrubém struhadle. |
3 | Spojíme majonézou, dochutíme solí a pepřem a necháme chvíli odležet. |
Poznámka
Vejce a brambory musí být předem uvařené.