Polévka ze zeleniny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka ze zeleniny
Polévka ze zeleniny
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | WeNdY96 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (73%) |
ID receptu: | 59795 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 kostka | Bujón hovězí |
1 ks | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
100 g | Hrášek |
2 ks | Mrkev |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pórek |
100 ml | Smetana |
2 špetka | Sůl |
70 g | Těstoviny konzumní |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 0,1mg |
Draslík | 465,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 449,5mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,5mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bujón hovězí, Celer bulvový, Cibule, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Pórek, Těstoviny konzumní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Hrášek, Mrkev, Smetana, Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Polévka ze zeleniny postup přípravy receptu:
1 | Ve dvou litrech vody si rozpustíme bujon, přidáme hrášek a vaříme zhruba 10 minut. Přilijeme smetanu a rozmixujeme. |
2 | Přidáme zeleninu, kterou nakrájíme na menší kousky a vaříme do měkka. |
3 | Ve druhém hrnci si uvaříme ve slané vodě těstoviny, které poté přidáme k polévce. Dochutíme pepřem a můžeme podávat. |