Vepřové maso s omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové maso s omáčkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | WeNdY96 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (73%) |
ID receptu: | 59807 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 špetka | Chilli |
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
0,5 polévková lžíce | Kari |
2 polévková lžíce | Kečup |
60 g | Protlak rajčatový |
1 kávová lžička | Sůl |
400 g | Vepřové maso |
250 g | Zelenina nakládaná |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 57,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Zelenina nakládaná, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Protlak rajčatový, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Chilli, Kari, Sůl, Vepřové maso nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Vepřové maso s omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Vepřové maso nakrájené na kostičky osolíme, opepříme a zprudka orestujeme na pánvi. |
2 | V litru vody povaříme protlak, kečup, koření a cukr. |
3 | Zahustíme hladkou moukou, přidáme zeleninovou čalamádu (bez nálevu) a sundáme z plotny. |
4 | Hotové maso přelijeme omáčkou a podáváme. |