Koprový závin - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koprový závin
Koprový závin
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | WeNdY96 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (73%) |
ID receptu: | 59827 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
250 g | Hera |
2 polévková lžíce | Kopr |
50 g | Máslo |
150 ml | Mléko polotučné |
320 g | Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
250 ml | Smetana ke šlehání |
1 špetka | Sůl |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
2 polévková lžíce | Tuk |
250 g | Tvaroh jemný |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 452,4mg |
---|---|
Cholesterol | 258,6mg |
Draslík | 77,7mg |
Vláknina | 673,0mg |
Vitamín A | 282,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 13,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hera, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Mouka pšeničná hrubá, Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kopr, Máslo, Smetana ke šlehání, Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Koprový závin postup přípravy receptu:
1 | K proseté hladké mouce do mísy přidáme rozpuštěné máslo, v mléce rozšlehaná a osolená vejce a vypracujeme těsto. Na pomoučněném vále je přiklopíme hodně nahřátou mísou a necháme asi 20 minut odpočinout. |
2 | Mezitím připravíme náplň: do smetany zašleháme žloutky, máslo, sůl a tvaroh, nakonec lehce vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků a jemně nasekaný kopr. |
3 | Těsto ještě jednou propracujeme, vyválíme na plát vysoký 0,5 cm a středem rozetřeme náplň. |
4 | Svineme závin, opatrně jej přendáme na tukem vymazaný plech a vložíme do středně horké trouby. Po deseti minutách pečení teplotu mírně zvýšíme, závin potřeme máslem a dopečeme dozlatova. |