Jednoduchý recept

Babiččino pochutnání

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (46%)
ID receptu: 59830

Ingredience

20 g Droždí
250 g Hera
1 polévková lžíce Kmín celý
200 ml Mléko polotučné
500 g Mouka pšeničná hladká
1 hrst Mouka pšeničná hrubá
1 kávová lžička Sůl
5 polévková lžíce Tuk
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí
300 g Vepřové škvarky

Nutriční hodnoty jedné porce

84% Kalorie 1,654 kcal
Kilojoule 6 921kJ
35% Sacharidy 127 g
124% Tuky 93 g
6% Sodík 121 mg
136% Bílkoviny 77 g

Babiččino pochutnání postup přípravy receptu:

1

V míse promneme prosetou hladkou mouku se změklou herou, přidáme rozdrobené droždí a žloutky, rozmíchané v mléce. Vypracujeme vláčné těsto, které na pomoučněném vále rozdělíme na 6 stejných kousků.

2

Každý postupně rozválíme na kruhový plát vysoký asi 0,5 cm, ten rádýlkem nakrájíme na 8 dílků a posypeme osolenými škvarečky. Každý dílek pak stočíme od širšího konce o tvaru rohlíku.

3

Rohlíky opatrně narovnáme na vymazaný plech, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem a ve středně horké troubě upečeme dorůžova.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept