Škvarkové placičky

90 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1173 kcal
Bílkoviny
94 g
Tuky
35 g
Sacharidy
122 g
Vláknina
5 g
Cukr
280 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme lžíci mouky a necháme vzejít kvásek. Ten vmícháme do mouky spolu se žloutky a rozpuštěným máslem.
  • 2
    Těsto v míse tak dlouho hněteme, až se přestane chytat stěny mísy. Pak je pod utěrkou necháme asi 45 minut kynout.
  • 3
    Těsto vyklopíme na pomoučněný vál, rozválíme, posypeme polovinou osolených škvarečků, přeložíme na polovinu a necháme asi 30 minut kynout. Pak znovu rozválíme, posypeme druhou polovinou osolených škvarečků, přeložíme na polovinu a necháme 30 minut kynout.
  • 4
    Nakonec rozválíme na výšku asi 1,5 cm, vykrájíme tvořítkem ( průměr 7 cm) kolečka, potřeme je rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem a na vymazaném plechu je upečeme ve středně horké troubě dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.