Závin s vejci a uzeným masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Závin s vejci a uzeným masem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | WeNdY96 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (73%) |
ID receptu: | 59859 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
250 g | Hera |
1 polévková lžíce | Máslo |
1 hrst | Mouka polohrubá |
250 g | Mouka pšeničná hladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Sezamová semínka |
1 špetka | Sůl |
2 polévková lžíce | Tuk |
200 g | Tvaroh měkký |
250 g | Uzené maso vařené |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
8 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 474,2mg |
Draslík | 161,1mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 538,9mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 11,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Tuk, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hera, Mouka polohrubá, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Tvaroh měkký, Uzené maso vařené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Máslo, Sezamová semínka, Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Závin s vejci a uzeným masem postup přípravy receptu:
1 | Z mouky, změklé hery a tvarohu na vále vypracujeme hladké těsto a necháme je asi 20 minut vychladnout v lednici. |
2 | Na másle osmahneme drobně nasekanou cibuli a na kostičky nakrájené maso, přidáme vejce, sůl a pepř a za stálého míchání necháme vejce srazit. |
3 | Těsto na pomoučněném vále rozkrojíme na poloviny a postupně zpracujeme. Jednu polovinu těsta rozválíme na plát vysoký asi 3 mm, středem na něj rozložíme polovinu vaječné směsi a opatrně svineme závin. |
4 | Přendáme jej na tukem vymazaný plech, stejně zpracujeme druhou polovinu těsta a vaječné směsi, druhý závin položíme vedle prvního, oba potřeme rozšlehaným žloutkem, posypeme semínky a ve středně horké troubě upečeme dorůžova. |