Dort s tvarohem a ovocem II - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dort s tvarohem a ovocem II
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Míša |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (5%) |
ID receptu: | 59869 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
120 g | Cukr krystal |
50 g | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr vanilka |
500 g | Kompot jahodový |
120 g | Mouka polohrubá |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
250 ml | Šlehačka |
2 polévková lžíce | Tuk |
500 g | Tvaroh měkký |
4 ks | Vejce slepičí |
1 balení | Želatina čirá |
1 balení | Želatina v prášku |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 85,0mg |
Draslík | 72,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 105,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Kompot jahodový, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mouka polohrubá, Mouka pšeničná hrubá, Tvaroh měkký mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Cukr krystal, Šlehačka, Želatina čirá, Želatina v prášku nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Dort s tvarohem a ovocem II postup přípravy receptu:
1 | Upečeme si dortový korpus - piškot. Celá vejce s cukrem ušleháme do pěny. Opatrně do ní vmícháme mouku. Vymažeme a vysypeme dortovou formu, nalijeme těsto a dáme do předehřáté trouby. Pečeme zhruba 10 minut na 170 stupňů v horkovzdušné troubě. Piškot musí zůstat vláčný. Po upečení necháme zchládnout. Z dortové formy piškot nevyndaváme. |
2 | Připravíme tvarohový krém. Tvaroh osladíme moučkovým a vanilkovým cukrem dle chuti a opatrně promícháme. Nemícháme dlouho, tvaroh by zřídl. Ušleháme šlehačku. Připravíme si dle návodu želatinu za studena. Do tvarohu zlehka vmícháme šlehačku a želatinu. Vše by mělo mít stejnou teplotu. Na vychladlý piškot, který je stále v dortové formě, nalijeme tvarohový krém. |
3 | Dáme tuhnout do lednice. Po částečném ztuhnutí poklademe a dozdobíme nakrájeným ovocem. Ovoce potřeme připravenou rozpuštěnou čirou želatinou, nebo cukrovou vodou. Ovoce tak nebude oxidovat a zůstane déle chuťově i vzhledově čerstvé. Dáme znovu do lednice a necháme dostatečně dort ztuhnout. Po úplném ztuhnutí vyjmeme dort z dortové formy a zbylým ovocem můžeme dozdobit ještě boky dortu. Dál uchováváme v lednici a servírujeme vychlazený. |
Poznámka
Můžeme použit i jiné kompotované nebo čerstvé ovoce.
Zrovna včera jsem tento recept zkoušela - je výborný, ještě přidám i fotečky:-)
Opět jdu péct - z remosky je nejlepší