Jahodový dezert - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jahodový dezert
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | WeNdY96 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (73%) |
ID receptu: | 59913 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
150 g | Cukr krupice |
500 g | Jahody |
500 ml | Smetana ke šlehání |
2 polévková lžíce | Tuk |
200 ml | Voda pitná |
10 g | Želatina |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 9,5mg |
Draslík | 0,8mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Tuk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jahody, Smetana ke šlehání, Želatina nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Jahodový dezert postup přípravy receptu:
1 | Omyté jahody necháme okapat, několik jich odložíme na ozdobení, ostatní pokrájíme na kousky a důkladně rozmačkáme vidličkou. |
2 | Želatinu rozpustíme ve vlažné vodě a vmícháme do jahod. Smetanu našleháme do tuha, smícháme s cukrem a vmícháme do jahod. |
3 | Směs nalijeme do tukem vymazané mísy a necháme přes noc chladit. |
4 | Pak vyklopíme z formy a ozdobíme odloženými jahodami. |
Jahody jsem na hrubo rozmixovala, želatinu doporučuji nechat předem 10 - 15 minut nabobtnat a nechtat rozpustit maximálně do teploty těch 55°C, ale stačí méně. Pokud by želatina, mám na mysli živočišnou, dokonce prošla varem, tak neztuhne. Směs jsem dala do několika jednoporcových plastových báboviček a taky pohárku. Dezert moc neztuhl, tak nešel vyklopit. Možná jsem udělala někde chybu, nevím, příště bych spíš rovnou dávala do pohárů. Chuťově je moc dobrý, ale pro sebe bych dala méně smetany, abych dezert malinko odlehčila. Ale to je na každém. Palec nahoru.