Jednoduchý recept

Rýžový dezert

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (46%)
ID receptu: 59922

Ingredience

Na rýži
180 g Cukr moučka
100 g Kandované ovoce
750 ml Mléko polotučné
3 polévková lžíce Rum
150 g Rýže
1 špetka Sůl
1 ks Vanilkový cukr
4 ks Vejce slepičí
200 ml Voda pitná
Na karamel
125 g Cukr krupice
2 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 412 kcal
Kilojoule 1 723kJ
15% Sacharidy 54 g
17% Tuky 13 g
6% Sodík 112 mg
32% Bílkoviny 18 g

Rýžový dezert postup přípravy receptu:

1

Kandované ovoce drobně pokrájíme, pokapeme rumem a necháme přes noc proležet. Rýži nasypeme do vroucí osolené vody, 2 minuty vaříme, vodu slijeme a rýži necháme okapat.

2

Mléko zahřejeme k varu, přidáme okapanou rýži a pod poklicí zvolna dusíme, až rýže vstřebá všechno mléko. Necháme částečně vychladnout, vmícháme cukr, vanilkový cukr, po jednom žloutky, kandované ovoce s rumem a tuhý sníh z bílků.

3

Karamel: cukr nasypeme na suchou pánev, pokropíme vodou a zvolna zahříváme, za stálého míchání jej necháme úplně rozpustit a zezlátnout.

4

Hlubokou mísu nahřejeme, stěny potřeme karamelem a pak do ní přendáme ochucenou rýži.

5

Mísu vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme 40 minut. Po vyjmutí vyklopíme a podáváme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept