Jednoduchý recept

Hradecký dezert

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (46%)
ID receptu: 59925

Ingredience

100 g Cukr krupice
750 g Jahody
4 polévková lžíce Likér čokoládový
500 ml Mléko polotučné
1 balení Pudinkový prášek - vanilkový
1 ks Vejce slepičí
120 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 193 kcal
Kilojoule 806kJ
9% Sacharidy 34 g
4% Tuky 3 g
2% Sodík 30 mg
11% Bílkoviny 6 g

Hradecký dezert postup přípravy receptu:

1

Z mléka, pudinkového prášku a 2 lžic cukru uvaříme pudink. 2 lžíce likéru našleháme se žloutkem a vmícháme do pudinku. Z bílku našleháme tuhý sníh a také vmícháme do pudinku.

2

Pudink rozdělíme do vypláchnutých formiček, v chladničce necháme ztuhnout a vyklopíme na talířky.

3

Na bábovičky naaranžujeme omyté a okapané jahody a přelijeme omáčkou.

4

Omáčka: 2 lžíce likéru smícháme s lžící vody a zbylým cukrem a v kastrůlku zahříváme tak dlouho, až se cukr rozpustí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept